Rendészetelméleti kutatóműhelyKutatóműhely emailKövess minket a facebookonMagyarAngol

20. Az önkormányzati rendészet itthon és külföldön – nemzetközi workshop

2016. december 12.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszéke 2016. december 12-én nemzetközi workshopot rendezett a Ludovikán. A workshop a hazai önkormányzati rendészet aktuális helyzetét, problémáit, valamint a külföldi önkormányzati rendészet egyes modelljeit mutatatta be, egyúttal szakmai konzultációs lehetőséget biztosítva a helyi rendészetben érintett önkormányzati rendészetek vezetői számára. A programra több, mint 60 szakember regisztrált és vett részt az ország számos településéről.

Az önkormányzati rendészet Az önkormányzati rendészet Az önkormányzati rendészet

19. Önkormányzati rendészeti kutatás a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészetelméleti Kutatóműhely szervezésében

2015. november 3.

A közbiztonság és azon belül a helyi biztonság ügye egyike azon témáknak, amelyek folyamatosan a közvélemény és a lakosság figyelmének középpontjában állnak, uralják a közbeszédet. A közbiztonság megvalósításához szorosan kapcsolódik a lakosság objektív és szubjektív biztonságérzete, amely biztonságérzetre a települési önkormányzatoknak komoly ráhatása lehet az önkormányzati rendészet révén, ide értve a közterület felügyelet teljes hazai bázisát is.

Önkormányzati Rendészeti Kutatócsoport Önkormányzati Rendészeti Kutatócsoport Önkormányzati Rendészeti Kutatócsoport

18. Innováció a magánbiztonságban

2015. május 19

Tisztelettel invitálunk minden érdeklődőt az NKE Rendészettudományi Kar Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszéke az NKE Rendészetelméleti Kutatóműhely rendészeti szakmai fórumára, melynek témája: INNOVÁCIÓ A MAGÁNBIZTONSÁGBAN

Innováció a magánbiztonságban Innováció a magánbiztonságban Innováció a magánbiztonságban

17. Aktualitások a rendészeti korrupció elleni küzdelemben

2014. december 9

Tisztelettel invitálunk minden érdeklődőt az NKE Rendészettudományi Kar Bűnüldözési és Gazdaságvédelmi
Tanszéke az NKE Rendészetelméleti Kutatóműhely, valamint az NKE RTK Szent György Szakkollégium az
közös konferenciájára, melynek témája:
Aktualitások a rendészeti korrupció elleni küzdelemben.

Rendészeti korrupció elleni küzdelem Rendészeti korrupció elleni küzdelem Rendészeti korrupció elleni küzdelem

16. A magánnyomozás jelene és jövője

2014. november 26

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszéke, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészetelméleti Kutatóműhelye kerekasztal konferenciát szervez:
A magánnyomozás jelene és jövője címmel.

A magánnyomozás jelene és jövője A magánnyomozás jelene és jövője A magánnyomozás jelene és jövője

15. Rendészeti Ágazat Doktoranduszainak VI. Országos Fóruma

2014. november 20

A Rendészeti Doktoranduszok Országos Egyesülete a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából, a belügyi fejezet részeként 2014. november 20-án, 10,00 órától rendezi meg a Rendészeti Ágazat Doktoranduszainak VI. Országos Fórumát Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán (1121 Budapest, Farkasvölgyi út 12.).

14. A kiberbiztonság aktuális kérdései

2014. november 12

Szeretettel invitálunk minden érdeklődőt az NKE Rendészetelméleti Kutatóműhely, a Rendészeti Doktoranduszok Országos Egyesülete, az NKE RTK Szent György Szakkollégium, valamint az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság közös szakmai rendezvényére, melynek témája: A kiberbiztonság aktuális kérdései

13. NKE Rendészetelméleti Kutatóműhely országos tudományos pályázatán díjazott pályamunkák ismertetése.

2014. május 29

Tisztelettel invitálunk minden érdeklődőt a soron következő szakmai rendezvényünkre, melynek keretében az NKE Rendészetelméleti Kutatóműhely országos tudományos pályázatán díjazott pályamunkák kerülnek ismertetésre.

12. NKE Rendészetelméleti Kutatóműhely országos tudományos pályázatán díjazott pályamunkák ismertetése.

2014. május 21.

Tisztelettel invitálunk minden érdeklődőt a soron következő szakmai rendezvényünkre, melynek keretében az NKE Rendészetelméleti Kutatóműhely országos tudományos pályázatán díjazott pályamunkák kerülnek ismertetésre.

11. Rendészet és tudomány

2014. május 20.

A Rendészeti Doktoranduszok Országos Egyesülete konferenciát szervez Rendészet és tudomány címmel.

10. Magánbiztonsági szakmai nap, biztonságtechnikai bemutató és állásbörze

2014. április 23.

Tisztelettel invitálunk minden érdeklődőt az NKE Rendészetelméleti Kutatóműhely, valamint az NKE RTK Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszék közös szakmai rendezvényére, melynek témája:

MAGÁNBIZTONSÁGI SZAKMAI NAP, BIZTONSÁGTECHNIKAI BEMUTATÓ ÉS ÁLLÁSBÖRZE

9. A rendészetelméleti kutatóműhely által kiírt országos tudományos pályázat eredményhirdetése

2014. április 23.

Tisztelettel invitálunk minden érdeklődőt az NKE Rendészetelméleti Kutatóműhely soron következő szakmai rendezvényére, melynek témája:

A RENDÉSZETELMÉLETI KUTATÓMŰHELY ÁLTAL KIÍRT ORSZÁGOS TUDOMÁNYOS PÁLYÁZAT EREDMÉNYHIRDETÉSE.

8. Az önkormányzati rendészet lehetőségei és korlátai

2014. április 10.

Tisztelettel invitálunk minden érdeklődőt az NKE Rendészetelméleti Kutatóműhely, valamint az NKE RTK Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszék közös szakmai rendezvényére, melynek témája:

AZ ÖNKORMÁNYZATI RENDÉSZET LEHETŐSÉGEI ÉS KORLÁTAI

Az önkormányzati rendészet lehetőségei és korlátai Az önkormányzati rendészet lehetőségei és korlátai Az önkormányzati rendészet lehetőségei és korlátai

7. Biztonságpiac Konferencia és kiállítás program

2014. február 11.

A magyarországi magánbiztonsági szakma még csak másfél évtizedes múltra tekint vissza, ezért az ágazat válságának akár végzetes következményei lehetnek.

A „Biztonságpiac 2013-14” konferencia helyzetképet kíván adni arról, hogy miként értékelik a legfontosabb állami szervezetek a biztonság kérdését és helyzetét 2013-ban, így a rendezvény első felében a belügyi tárca, a honvédelmi tárca, a rendőrség, a katasztrófavédelem és az adóhatóság vezetői az elmúlt év biztonságpiaccal összefüggő eredményeiről adnak tájékoztatást.

6. Rendészeti Ágazat Doktoranduszainak V. Országos Fóruma

2013. november 21.

Tisztelt Doktorandusz Kolléga!

Tájékoztatlak, hogy a Rendészeti Doktoranduszok Országos Egyesülete a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából, a belügyi fejezet részeként 2013. november 21-én, 10,00 órától rendezi meg a Rendészeti Ágazat Doktoranduszainak V. Országos Fórumát Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán.

5. A magánbiztonság és a képzés aktuális kérdései

2013. november 5.

Tisztelettel invitálunk minden érdeklődőt az NKE Rendészetelméleti Kutatóműhely és az NKE RTK Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszék közös szakmai rendezvényére, melynek témája:
A MAGÁNBIZTONSÁG ÉS A KÉPZÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI

4. Beszámoló, a közösségi rendészet hazai perspektívái című műhelybeszélgetésről

2013. október 16.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán működő Rendészetelméleti Kutatóműhely szervezésében 2013. október 16-án, komoly érdeklődés mellett került sor a: „A közösségi rendészet hazai perspektívái” című szakmai rendezvényre. Elsőként dr. Christián László egyetemi docens, a Rendészetelméleti Kutatóműhely alapító vezetője ismertette röviden a Műhely eddigi tevékenységét. Az eddigi négy szakmai rendezvény iránti számottevő érdeklődés is azt bizonyítja, hogy az eredeti célkitűzéssel összhangban jelentős igény mutatkozik rendészettudomány művelésére, ezáltal is népszerűsítve a fiatal diszciplínát. A Műhely hírlevele közvetlenül immár több, mint 150 személyhez jut el, ugyanakkor nagy áttörés, hogy elindult a Műhely saját honlapja -www.rendeszetelmelet.hu- és Facebook profilja is.

A közösségi rendészet hazai perspektívái A közösségi rendészet hazai perspektívái A közösségi rendészet hazai perspektívái

3. Policing 2.0 – Készen állunk rá?

A rendészeti kommunikáció XXI. századi kihívásai.

2013. május 23.

„Policing 2.0 – Készen állunk rá?” címmel tartott szakmai rendezvényt az NKE Rendészetelméleti Kutatóműhelye május 23-án a Rendészettudományi Karon.

A műhely a második generációs internetes alkalmazások rendészeti működésben betöltött szerepe vizsgálatának, s a vonatkozó rendőrszakmai és szervezeti kihívások megvitatásának kívánt teret biztosítani. A rendezvényt Dr. Christián László PhD, egyetemi docens, a Kutatóműhely vezetője nyitotta meg, majd Kriskó Edina (egyetemi adjunktus, KTK) vitaindító előadása következett néhány nemzetközi példán keresztül bemutatva, a social media (közösségi média) hozta megváltozott szervezeti kommunikációs környezetet.

Rendészeti szakmai rendezvény

2. A rendészet ereje, avagy a mobilellenőrzésben rejlő perspektívák

2013. április 10.

Az előadás olyan akciók eredményeit mutatta be, ahol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az alábbiakban ismertetett rendészeti feladatok végrehajtásával, az adószakmai ág támogatásával kiemelkedő eredményeket ért el az adóelkerülő magatartások és az egyéb jogsértések felderítésében.

1. Rendészetelméleti Kutatóműhely alakuló ülés

2013. március 11.

Nagy érdeklődés kísérte a Rendészetelméleti Kutatóműhely megalakulását, amelynek céljai között szerepel, hogy felpezsdítse a rendészeti tudományos életet. A kutatóműhely ösztönözni kívánja a tudományos jellegű kutatásokat, szakmai jellegű vitáknak teret engedve.